Gigantický výprodej až 80 %
Víkendový výprodej

Intimní kosmetika pro muže: Vše, co potřebujete vědět

Uveřejněno: 22.08.2024
Kategorie: TIPY

Proč se v poslední době čím dál tím více mluví o intimní kosmetice pro muže? Výběr správné kosmetiky pro intimní hygienu může výrazně zlepšit fyzickou i psychickou pohodu mužů. Jaké jsou výhody pánské intimní kosmetiky a jak vybrat ten nejvhodnější produkt? V tomto článku najdete klíčové informace a doporučení, díky kterým se ve světě intimní pánské kosmetiky dokonale zorientujete.

Sada pánské kosmetiky značky Steve's

Co si představit pod pojmem intimní kosmetika pro muže?

Jak už název intimní kosmetika pro muže napovídá, jedná se o kosmetiku, která je speciálně vyvinutá tak, aby pečovala o pokožku v oblasti intimních partií. V této kategorii najdete například mycí gely, deodoranty nebo vazelínu na intimní partie. Tyto přípravky jsou zpravidla vhodné na každodenní používání a používat je můžete dlouhodobě,“ říká Ruslan Skopal, spolumajitel Trenýrkárna.cz.

Proč se těší intimní kosmetika pro muže čím dál tím větší oblibě?

V roce 2023 byl globální trh s intimní kosmetikou pro muže oceněný na 50 miliard dolarů, odborníci předpokládají, že do roku 2030 dosáhne hodnoty 100 milionů dolarů ročně. Tyto predikce jsou důkazem toho, že se muži čím dál tím více věnují péči o svůj vzhled i osobní hygienu. To ostatně potvrzuje i to, že trh s produkty pro pánskou intimní péči v posledních letech výrazně vzrostl. Pánská intimní kosmetika je v současné době populární nejen ve světě, ale také u nás.

Péče o muže zaznamenala značný rozmach, protože jsou muži lépe vzdělaní v oblasti problémů s pokožkou a následně používají produkty, které lépe vyhovují jejich potřebám," dermatoložka Dr. Maryam Zamani

Mohou muži používat intimní kosmetiku pro ženy?

Možná si říkáte, že je intimní kosmetiky jako intimní kosmetika, takže stačí, když budete používat tu, kterou má v koupelně vaše partnerka. Odborníci však doporučují vždy používat kosmetiku na intimní partie určenou pro muže. Proč? Pánská intimní oblast má jiné pH než ženská. V případě, že byste používali intimní přípravky s nižším nebo vyšším pH, mohli byste narušit hydrolipidickou vrstvu, která tvoří přirozenou ochrannou bariéru.

Jaké jsou výhody používání intimní kosmetiky?

Oblast genitálií je citlivější než jakákoliv jiná část těla, tato oblast je navíc náchylnější k bakteriálním a plísňovým onemocněním. Vyžaduje proto specifickou péči. Čištění intimních oblastí by nemělo poškozovat jemnou pokožku, k čemuž často dochází při používání obyčejného mýdla. Některá mýdla totiž obsahují vysoký podíl chemikálií, které mohou vést k podráždění i k zánětu. Odpovědí na to, jak intimním partiím dopřát péči, kterou potřebují, je speciální intimní kosmetika pro muže. Jaké jsou její klíčové výhody?

·         Udržuje intimní partie čisté,

·         pomáhá při léčbě svědění, podráždění nebo infekcí,

·         minimalizuje záněty a podráždění,

·         zabraňuje nežádoucímu zápachu a udržuje intimní oblast svěží.

Jak vybrat vhodnou kosmetiku na intimní partie?

 

Na trhu v současné době najdete celou řadu značek, které nabízejí intimní kosmetiku pro muže, jmenovat můžeme například v Česku dostupné značky Below the Belt Grooming, Bioturm, Steve's nebo Angry Beards či Mavero. Jak vybrat nejlepší přípravky na intimní partie?

Typ a citlivost pokožky

Intimní produkty vybírejte s ohledem na typ a citlivost pokožky. Ujistěte se, že přípravek neobsahuje složky, které by vám mohly způsobit podráždění nebo zánět. Pokud je vaše pokožka citlivá nebo suchá, neuděláte krok vedle s šetrnou přírodní kosmetikou.

Složení

Při výběru intimní kosmetiky se zaměřte na její složení. To by nemělo obsahovat škodlivé chemikálie, parfemaci, umělá barviva a syntetické přísady. Naopak žádoucí je například obsah olivového oleje, kakaového másla, mentolu a dalších účinných přírodních složek.

Parfemace

Některé přípravky na intimní hygienu mohou obsahovat vonné látky, které mohou vést k podráždění pokožky. Doporučuje se proto volit takové produkty, které parfemaci neobsahují. To ale automaticky neznamená, že produkt vůbec nevoní. Příjemné aroma mu mohou propůjčovat přírodní složky.

Uživatelské recenze a hodnocení

O produktu vám může mnohé napovědět hodnocení lidí, kteří přípravek zakoupili. Díky recenzím získáte lepší představu o tom, jak je oblíbený a zda na něj nejsou stížnosti.

Výběr podle typu produktu

Na trhu jsou nyní k dostání mycí gely, deodoranty i vazelíny pro mužskou hygienu. Každý produkt plní trochu jinou funkci, je tedy třeba vybrat ten, který odpovídá vašim požadavkům.

Vazelína na intimní partie pro muže značky Steve's

Existují nějaká rizika používání intimní kosmetiky pro muže?

Jak už jsme nastínili výše, při výběru intimní kosmetiky je třeba se orientovat podle složení a vyhnout se přípravkům s potenciálně dráždivými složkami. Hygienické produkty by také měly mít pH, které se co nejvíce blíží pH vaší pokožky v oblasti intimních partií. Většina intimní kosmetiky pro muže je však navržena tak, aby odpovídala těmto požadavkům.

Jaká jsou specifika vazelíny na intimní partie?

Vazelína nebo lubrikant na intimní partie je skvělým pomocníkem, který pomáhá předcházet nepříjemnému tření v oblasti intimních partií, které může vést k podráždění a opruzeninám. Díky svému složení se vazelína stará o to, že vše příjemně klouže a nedochází k odírání. Oblíbenou vazelínou na intimní partie je vazelína značky Steve's se složením s obsahem slunečnicového oleje, měsíčku lékařského s hojivými účinky a mentolem pro chladivý pocit. Vazelína se používá tak, že přiměřené množství jednoduše nanesete na intimní partie,” říká Ruslan Skopal, spolumajitel Trenýrkárna.cz.

Jak funguje deodorant na intimní partie?

Deodoranty určené na intimní mužské partie fungují velmi podobně jako klasické deodoranty. Stejně jako ony zajišťují pocit svěžesti, čistoty a sucha. Intimní deodoranty zabraňují pocení, tření a lepení. Oblíbeným pánským intimním deodorantem je například deodorant Steve's, který se vyrábí v České republice a obsahuje 98 % přírodních ingrediencí, a to včetně chladivého mentolu a aloe vera. Jak se používá? Stačí do ruky vymáčknout trošku produktu a rozetřít ho v oblasti rozkroku a případně i stehen a je hotovo. A jak deodorant hodnotí zákazníci?

Špičkové mazadlo, dlouhotrvající účinek přes 12 hodin, testováno při teplotě 30°C.“

„Kúpila som priateľovi skôr ako vtip, ale ukázalo sa, že dezodorant naozaj používa a je s ním spokojný.“

Vazelína na intimní partie pro muže značky Steve's

Jak pečovat o mužské intimní partie?

Na závěr jsme si pro vás připravili ještě několik tipů na to, jak správně pečovat o své intimní partie.

Mytí intimní partie

K mytí intimních partií vždy používejte intimní kosmetiku pro muže. Pravidelné mytí nevhodným přípravkem může vést k řadě problémů.

Frekvence mytí intimních partií

Intimní partie byste měli mýt alespoň jednou denně a ideálně také po sportu, sexu nebo poté, co se více zapotíte.

Problémy v intimní oblasti

Pokud se potýkáte s problémy „tam dole“, navštivte kožního lékaře.

Spodní prádlo

Abyste předešli problémům v intimní oblasti, noste dostatečně volné a prodyšné spodní prádlo, ideálně bavlněné. Vyhněte se také příliš upnutým kalhotám.

 

Sdílejte tento článek

Přidat komentář